Opvoedingswinkel Hasselt

Kind en Taal

Het ontwikkelingsstimuleringsprogramma “Instapje” en het vroegschoolse programma “pedagogische taaltrainers” deden vanaf december 2014 hun intrede in 13 Limburgse gemeentes waaronder Hasselt.

Het doel is de ontwikkeling van kinderen zo vroeg mogelijk te stimuleren om zo hun kans op schoolsucces te vergroten. Met dit project willen we ook mee werken aan de uitbouw van sociale tewerkstelling dit door mensen aan te werven in kader van Lokale diensteneconomie die de huisbezoeken voor Instapje verzorgen.Instapje is voor ouders en hun kind van één tot twee en een half jaar. Het programma duurt ongeveer een jaar en is gratis.

Jonge kinderen leren door dingen te doen en door te spelen. Ouders kunnen hun kinderen hierbij helpen. Door Instapje leert u uw kind op een speelse manier te ondersteunen in zijn ontwikkeling.

Om u daarbij te helpen, komt er een Instapje - medewerkster bij u langs aan huis. De Instapje - medewerkster brengt speelgoed en boekjes mee. Jullie spelen samen, zingen samen, de medewerkster laat zien hoe u uw kind kan helpen bij de taalontwikkeling, ze helpt u als u vragen heeft rond de opvoeding van uw kind. U krijgt informatie over hoe uw kind zich ontwikkelt, hoe u op een leuke en speelse manier uw kind kan stimuleren, waar u op moet letten bij het omgaan met uw kind, welke activiteiten u met een kind van 1 jaar kunt doen. Na afloop van het programma krijgt u een speelgoedkoffer met leuk spelmateriaal, een map met spelletjes en liedjes en uw kindje ontvangt een diploma.Is jouw kindje tussen de 12 maanden en 15 maanden op 1 maart 2015, ben je van Hasselt en wil je graag ondersteuning aan huis door een Instapje medewerker? In Hasselt zijn er mogelijkheden voor ongeveer 40 gezinnen te begeleiden. Met de eerste 40 aanmeldingen gaan we aan de slag. We focussen ons hierbij vooral op de volgende wijken: Runkst en centrum Hasselt, Ter Hilst en St-Lambrechts-Herk, Banneuxwijk, Spalbeek en de Rode Rok.

Wens je graag mee info? Je kan altijd contact opnemen met ons via opvoedingswinkel@hasselt.be
Op de website van Kind en Taal kan je ook meer info terugvinden: http://www.kindentaal.be/